Açma Tarifi

Açma Tarifi, Türk mutfağının en sevilen simit ve poğaça türü hamur işlerinden biridir. İçi kat kat, puf puf ve tereyağlı dokusuyla ağızda eriyen bu lezzet, çay saatlerinizin ve kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
1 görüntüleme
18.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 30 dk
Pişirme 25 dk
Porsiyon 10 kişi
Zorluk Orta
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Hamuru Hazırlama: Derin bir kaba ılık su, ılık süt, toz şeker ve mayayı alın. Karıştırıp 5 dakika bekletin.

3

Maya köpürünce tuz, sıvı yağ, yumurta akını ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ekleyip karıştırın.

5

Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, çok yumuşak ve elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru ne kadar iyi yoğurursanız, açmalar o kadar puf puf olur.

7

Hamurun üzerini kapatıp ılık bir ortamda, iki katına çıkana kadar 60-90 dakika mayalandırın.

9

Şekil Verme: Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alın ve havasını indirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın.

11

Her bezeyi uzunlamasına bir parmak kalınlığında şerit haline getirin. Bu şeridi elinizle açarken tereyağı ile yağlayın. Şeridi kendi etrafında rulo yapın ve iki ucunu birleştirerek halka şekli verin.

13

Şekil verdiğiniz açmaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerini örterek 20-30 dakika daha tepsi mayası için bekletin.

15

Pişirme: Yumurta sarısına bir tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırın ve açmaların üzerine sürün. Susam veya çörek otu serpiştirin.

17

Önceden ısıtılmış 180°C (350°F) fırında, üzerleri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

19

Fırından çıkan açmaları sıcak veya ılık servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 1
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 18.08.2025