Fırında Makarna Tarifi

Fırında Makarna Tarifi, kremalı beşamel sosu ve üzeri kızarmış peynir katmanıyla sofraların en sevilen doyurucu lezzetlerinden biridir. Klasik ve pratik bir ana yemek olan bu tarif, hem ailenizin hem de misafirlerinizin favorisi olacak.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
33 görüntüleme
28.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 20 dk
Pişirme 30 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Makarnayı Haşlama: Tencerede bol suyu kaynatın ve tuz ekleyin. Makarnayı suya atıp pakette belirtilenden 1-2 dakika daha az haşlayın. Makarnayı süzüp bir kenara alın.

3

Beşamel Sosu Hazırlama: Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun. Soğuk sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin.

5

Karışım koyulaşıp muhallebi kıvamını alınca tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatın.

7

Birleştirme: Haşlanmış makarnayı ve beşamel sosun yarısını büyük bir karıştırma kabında iyice harmanlayın.

9

Karışımı yağlanmış fırın kabına eşit şekilde yayın. Kalan beşamel sosu makarnanın üzerine dökün ve düzeltin.

11

En üste rendelenmiş kaşar peynirini bolca serpiştirin.

13

Pişirme: Önceden ısıtılmış 190°C (375°F) fırında, üzeri ve kenarları güzelce kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

15

Fırından çıkan makarnayı ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 33
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 28.08.2025