Gelin Pastası Tarifi

Gelin Pastası Tarifi, yumuşacık ve pamuk gibi keki, bol sütlü şerbeti ve hafif kremasıyla hem göze hem de damağa hitap eden enfes bir tatlıdır. Yapımı oldukça pratik olan bu tarif, soğuk servis edildiğinde içinizi ferahlatacak, tatlı krizlerinizin en lezzetli çözümü olacak.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
39 görüntüleme
28.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 20 dk
Pişirme 30 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Kekin Hazırlanışı: Fırını 170°C'ye (340°F) ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Yumurtaları ve toz şekeri, karışım beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve bir spatula ile nazikçe karıştırın.

3

Hamuru yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış bir borcama dökün ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

5

Keki Islatma Şerbeti: Kek fırında pişerken, ayrı bir kapta soğuk sütü ve toz şekeri karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırın.

7

Kremayı Hazırlama: Ayrı bir kapta toz krem şantiyi ve soğuk sütü katılaşana kadar mikserle çırpın ve buzdolabına kaldırın.

9

Birleştirme: Fırından çıkan sıcak kekin ilk sıcaklığı çıkınca (yaklaşık 5 dakika sonra), üzerine soğuk sütlü şerbeti gezdirerek dökün. Kekin şerbeti çekmesi için bekleyin.

11

Kek tamamen soğuduktan sonra, buzdolabından çıkardığınız kremayı üzerine eşit bir şekilde yayın.

13

Pastanın üzerini bolca Hindistan cevizi ile kaplayın.

15

Gelin pastasını buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek soğuk servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 39
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 28.08.2025