Humus Tarifi

Humus Tarifi, Orta Doğu mutfağının en bilinen ve sevilen mezelerinden biridir. Nohut, tahin, limon suyu ve sarımsağın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu kremsi lezzet, sofralarınıza hem sağlık hem de benzersiz bir tat katacak.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
3 görüntüleme
18.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 15 dk
Pişirme 0 dk
Porsiyon 5 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Ön Hazırlık: Haşlanmış nohutların kabuklarını soyarsanız, daha pürüzsüz bir kıvam elde edersiniz.

3

Karıştırma: Bir mutfak robotu veya blenderın içine haşlanmış nohutları, tahini, limon suyunu, ezilmiş sarımsağı, kimyonu ve tuzu alın.

5

Karışımı çekmeye başlayın. Kıvamı koyu olursa, azar azar buzlu suyu (veya haşlama nohut suyunu) ekleyerek kıvamını inceltin. İyice pürüzsüz ve kremsi bir kıvam alana kadar robotu çalıştırmaya devam edin.

7

Hazırladığınız humusu servis tabağına alın. Kaşığın tersiyle ortasında bir havuz oluşturun.

9

Servis: Oluşturduğunuz havuza bolca zeytinyağı gezdirin. Üzerine pul biber ve kimyon serpin. En son ince kıyılmış maydanoz veya nane ile süsleyerek servis yapın.

11

Humusu servis etmeden önce buzdolabında 30-60 dakika dinlendirirseniz, lezzetler daha iyi bütünleşecektir. Yanında sıcak pide veya lavaş ile harika gider.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 3
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 18.08.2025