Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak tatlısı, Türk mutfağının geleneksel ve hafif tatlılarından biridir. Özellikle kış aylarında sofraları süsleyen bu tatlı, balkabağının şekerle buluşup yumuşacık kıvama gelmesiyle hazırlanır. Üzerine ceviz içi serpilerek servis edildiğinde hem görsel olarak şık hem de lezzet bakımından doyurucu bir tatlıdır. Yapımı oldukça pratik olan kabak tatlısı, misafirlere sunmak için de ideal bir tercihtir. Yanında kaymak veya dondurma ile servis edildiğinde lezzeti ikiye katlanır.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
19 görüntüleme
29.09.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 15 dk
Pişirme 40 dk
Porsiyon 6 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Balkabağını iri dilimler halinde doğrayın ve kabuklarını soyun.

3

Geniş bir tencereye kabakları yerleştirin, üzerine şekeri serpin.

5

2-3 saat (veya bir gece) şekerin suyunu salması için bekletin.

7

Üzerine 1 çay bardağı su ekleyin ve orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar 40-45 dakika pişirin.

9

Kabaklar piştikten sonra soğumaya bırakın.

11

Servis tabağına alın, üzerine ceviz içi serpin.

13

İsteğe bağlı olarak kaymak veya dondurma ile servis edin.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 19
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 29.09.2025