Lahmacun Tarifi

Lahmacun Tarifi, Türk mutfağının en sevilen ve dünyaya nam salmış lezzetlerinden biridir. İncecik hamuru, baharatlı ve bol soğanlı kıymalı harcıyla fırında piştiğinde ortaya çıkan bu eşsiz lezzet, hem doyurucu hem de çok pratik bir öğün sunar. Ev yapımı bu tarifle lahmacun keyfini evinizde yaşayabilirsiniz.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
1 görüntüleme
18.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 40 dk
Pişirme 30 dk
Porsiyon 8 kişi
Zorluk Orta
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Hamuru Hazırlama: Derin bir kapta ılık su, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin. Unu, tuzu ve maya karışımını ekleyip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp ılık bir ortamda 20-30 dakika mayalandırın.

3

İç Harcı Hazırlama: İç harcın tüm malzemelerini (kıyma, rendelenmiş soğan, domates, biber, salçalar, maydanoz, sıvı yağ ve baharatlar) derin bir kapta karıştırın. Harcı sulu bir kıvamda olacak, bu normaldir.

5

Hamuru Açma: Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. Bezeleri hafifçe unlayarak merdane yardımıyla incecik, yuvarlak şekillerde açın.

7

Harcı Yayma: Açtığınız hamurun üzerine hazırladığınız iç harçtan kaşık yardımıyla ince bir katman halinde her yerine eşit gelecek şekilde yayın.

9

Pişirme: Fırını 250°C'ye (480°F) ayarlayıp iyice ısıtın. Eğer varsa, fırın taşını veya ters çevrilmiş bir tepsiyi fırının en üst rafına koyup ısıtın. Lahmacunları bu sıcak yüzeyin üzerine koyarak 5-7 dakika, kenarları kızarıp harcı pişene kadar pişirin.

11

Servis: Fırından çıkan lahmacunları hemen servis tabağına alın. Yanında taze marul, bol maydanoz ve limon dilimleri ile sıcak servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 1
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 18.08.2025