Limonlu Kek Tarifi

Limonlu Kek Tarifi, limonun ferahlatıcı aroması ve puf puf dokusuyla çay saatlerinin en sevilen lezzetlerinden biridir. Yoğun limon tadı ve mis gibi kokusuyla hem iştah açıcı hem de hafif bir tatlı sunan bu tarif, evdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilir.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
29 görüntüleme
28.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 15 dk
Pişirme 35 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Hamuru Hazırlama: Geniş bir kapta yumurtaları ve toz şekeri, karışım beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın.

3

Süt, sıvı yağ, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ekleyip düşük devirde karıştırın.

5

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karıştırın. Bu kuru karışımı sıvı karışıma azar azar ekleyip bir spatula ile nazikçe karıştırın.

7

Hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün.

9

Önceden ısıtılmış 170°C (340°F) fırında, ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

11

Fırından çıkan keki ilk sıcaklığı geçtikten sonra kalıbından çıkarın. Tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 29
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 28.08.2025