Menemen Tarifi

Menemen Tarifi, Türk kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, domates, biber ve yumurtanın mükemmel uyumuyla hazırlanan efsanevi bir lezzet. Pratikliği ve doyuruculuğuyla güne harika bir başlangıç yapmanızı sağlayacak bu tarif, favoriniz olacak!

0.0
0 beğeni
0 kayıt
29 görüntüleme
31.07.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 10 dk
Pişirme 15 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Yanmaz yapışmaz bir tava veya tercihen bakır sahanı orta ateşte ısıtın. Tereyağı veya sıvı yağı ekleyip eritin.

3

Soğan kullanacaksanız, ince doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

5

Ardından ince doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve biberler yumuşayana kadar yaklaşık 3-5 dakika kavurun.

7

Küp doğranmış domatesleri tavaya ekleyin. Tuz ve diğer baharatları (karabiber, pul biber) ekleyip karıştırın. Domatesler suyunu salıp çekene ve yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin.

9

Domatesler piştikten sonra, tavada kaşıkla küçük boşluklar açın ve yumurtaları bu boşluklara kırın. (İsterseniz yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp da ekleyebilirsiniz.)

11

Yumurtaların beyazları katılaşmaya başlayınca (sarısı akışkan kalabilir, isteğe bağlı), yavaşça karıştırarak yumurtaları domates ve biberlerle harmanlayın.

13

Bu aşamada sucuk veya peynir ekleyecekseniz, küp doğranmış sucukları domatesle birlikte kavurabilir, peyniri ise yumurtaları ekledikten sonra üzerine serpip erimesini bekleyebilirsiniz.

15

Menemen istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın. Sıcak olarak, taze ekmeklerle birlikte servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

Bu alana reklam verebilirsiniz
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 29
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 31.07.2025