Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimek Köftesi Tarifi, Türk mutfağının en sevilen, pratik ve doyurucu mezelerinden biridir. Haşlanmış kırmızı mercimek ve bulgurun buluşmasıyla hazırlanan bu lezzet, çay saatlerinin ve özel davetlerin vazgeçilmezi olacak.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
17 görüntüleme
01.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 20 dk
Pişirme 15 dk
Porsiyon 6 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Kırmızı mercimeği iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı su ekleyip mercimekler suyunu çekip yumuşayana kadar haşlayın.

3

Haşlanmış mercimek sıcakken üzerine ince bulguru ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp bulgurların şişmesi için 15-20 dakika dinlendirin.

5

Ayrı bir tavada sıvı yağı ısıtın ve ince doğranmış kuru soğanları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine domates ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

7

Dinlenen mercimek ve bulgur karışımını geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine kavurduğunuz soğan ve salça karışımını, ince doğranmış taze soğanları, maydanozu, baharatları ve limon suyunu ekleyin.

9

Tüm malzemeler birbirine karışana kadar elinizle iyice yoğurun. (Karışım çok sıcakken elinizi yakmamaya dikkat edin.)

11

Yoğurduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avucunuzda sıkarak veya oval şekiller vererek köfteler hazırlayın.

13

Hazırladığınız mercimek köftelerini marul yaprakları üzerinde servis tabağına dizin. Yanında limon dilimleri ile soğuk olarak servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

Bu alana reklam verebilirsiniz
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 17
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 01.08.2025