Muhallebi Tarifi

Muhallebi Tarifi, Türk mutfağının en geleneksel, hafif ve serinletici sütlü tatlılarından biridir. Sade haliyle bile damaklarda eşsiz bir lezzet bırakan bu pratik tatlı, üzerine tarçın veya farklı süslemelerle çeşitlendirilerek sofralarınıza keyif katacak.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
45 görüntüleme
31.07.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 10 dk
Pişirme 15 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Geniş ve derin bir tencereye sütü alın. Üzerine toz şekeri, pirinç ununu ve nişastayı ekleyin.

3

Tel çırpıcı yardımıyla tüm malzemeler topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın.

5

Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşana ve kaynamaya başlayana kadar pişirin. Karıştırmayı kesinlikle bırakmayın, aksi takdirde dibi tutabilir veya topaklanabilir.

7

Muhallebi kaynamaya başlayıp göz göz olunca ocaktan alın. İçine vanilyayı ve eğer kullanacaksanız tereyağını ekleyip tereyağı eriyene kadar hızlıca karıştırın.

9

Hazırladığınız muhallebiyi kaselere veya kuplara paylaştırın.

11

Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerlerini streç filmle kapatın (kabuk tutmaması için) ve buzdolabında en az 2-3 saat, hatta mümkünse bir gece dinlendirin.

13

Servis yapmadan önce üzerini toz tarçın, hindistan cevizi veya istediğiniz diğer süslemelerle zenginleştirerek soğuk servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

Bu alana reklam verebilirsiniz
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 45
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 31.07.2025