Pankek Tarifi

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi, pofuduk ve lezzetli pankeklerinizle güne harika başlayın! Sadece birkaç malzeme ile kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem çocukların hem de yetişkinlerin favorisi olacak.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
61 görüntüleme
28.07.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 10 dk
Pişirme 15 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Geniş bir kapta un, toz şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.

3

Ayrı bir kapta süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını (veya sıvı yağı) çırpın.

5

Sıvı karışımı, kuru malzemelerin olduğu kaba yavaşça ekleyin ve topak kalmayacak şekilde karıştırın. Çok fazla karıştırmamaya özen gösterin, hafif topaklı kalması normaldir.

7

Yanmaz yapışkan bir tavayı orta ateşte ısıtın ve çok az miktarda sıvı yağ veya tereyağı ile yağlayın.

9

Karışımdan bir kepçe alarak tavaya dökün. Pankekin büyüklüğünü isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

11

Pankeklerin üzeri göz göz olmaya başlayıp kenarları hafifçe kuruyunca bir spatula yardımıyla çevirin.

13

Diğer tarafı da altın rengi olana kadar yaklaşık 1-2 dakika pişirin.

15

Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

17

Hazırladığınız pankekleri bal, akçaağaç şurubu, meyve, çikolata sosu veya pudra şekeri ile sıcak servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

Bu alana reklam verebilirsiniz
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 61
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 28.07.2025