Patates Salatası Tarifi

Patates salatası, hem günlük öğünlerde hem de davet sofralarında en çok tercih edilen salatalardan biridir. Haşlanmış patateslerin taze soğan, maydanoz, dereotu gibi yeşilliklerle birleşmesi ve zeytinyağı-limon sosuyla tatlanması sayesinde oldukça hafif ve doyurucu bir lezzet ortaya çıkar. Kahvaltılardan çay saatlerine, pikniklerden akşam yemeklerine kadar her sofraya yakışır. Ayrıca yapımı kolay olduğu için ani misafirlere de pratik bir çözümdür.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
21 görüntüleme
29.09.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 15 dk
Pişirme 20 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Patatesleri iyice yıkayın, kabuklarıyla birlikte haşlayın.

3

Haşlanan patatesleri soğutun, kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.

5

Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.

7

Doğranmış patateslerle birlikte derin bir kaba alın.

9

Tuz, karabiber, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin.

11

Tüm malzemeleri nazikçe harmanlayın.

13

Servis tabağına alın, isteğe göre haşlanmış yumurta veya turşu ile süsleyin.

15

Soğuk servis edin.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 21
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 29.09.2025