Portakallı Kek Tarifi

Portakallı Kek Tarifi, portakalın taze aroması ve nefis kokusuyla mutfağınızı şenlendirecek, yumuşacık ve nemli bir kektir. Hem hazırlaması kolay hem de lezzetiyle herkesi büyüleyen bu tarif, özellikle çay saatlerinizin ve kahve sohbetlerinizin vazgeçilmezi olacak.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
45 görüntüleme
29.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 15 dk
Pişirme 35 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Hamuru Hazırlama: Fırını 170°C'ye (340°F) ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Geniş bir kapta yumurtaları ve toz şekeri, karışım beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın.

3

Süt, sıvı yağ, rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyip düşük devirde karıştırın.

5

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karıştırın. Bu kuru karışımı sıvı karışıma azar azar ekleyip bir spatula ile nazikçe karıştırın.

7

Hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün.

9

Önceden ısıtılmış 170°C fırında, ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

11

Fırından çıkan keki ilk sıcaklığı geçtikten sonra kalıbından çıkarın. Tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 45
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 29.08.2025