Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi, Fransız mutfağının en sevilen ve şık sunumlu tatlılarından biridir. İçindeki pürüzsüz kreması, dışındaki puf puf hamuru ve üzerindeki sıcak çikolata sosuyla damaklarda unutulmaz bir lezzet şöleni yaşatır. Özel davetlerinizde misafirlerinizi etkilemek için harika bir tercihtir.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
39 görüntüleme
01.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 45 dk
Pişirme 35 dk
Porsiyon 8 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Hamurun Hazırlanması: Bir tencerede su, tereyağı, tuz ve toz şekeri karıştırıp kaynatın. Kaynayan karışıma unu ekleyip hızlıca karıştırın. Hamur toparlanıp tencerenin kenarlarına yapışmayacak kıvama gelince ocaktan alın.

3

Hamur ılıdıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle veya elinizle iyice karıştırın. Her yumurtayı ekledikten sonra hamurun pürüzsüz hale gelmesi için iyice çırpın. Hamur, yapışkan ve parlak bir kıvam alacaktır.

5

Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına alın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar sıkın.

7

Önceden ısıtılmış 180°C (350°F) fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırının kapağını kesinlikle açmayın, yoksa hamurlar söner. Pişen hamurları fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

9

Kremasının Hazırlanması: Bir tencereye süt, toz şeker, un ve yumurta sarısını alın. Tel çırpıcı ile karıştırarak orta ateşte kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı isterseniz çırpılmış krem şanti tozuyla karıştırıp daha hafif bir kıvam elde edebilirsiniz.

11

Çikolata Sosunun Hazırlanması: Bir tencerede süt, kakao, un ve toz şekeri karıştırın. Orta ateşte kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp içine bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.

13

Birleştirme: Soğuyan profiterol hamurlarını enine ikiye kesin veya alt kısımlarından küçük bir delik açarak sıkma torbası yardımıyla krema doldurun.

15

Hazırladığınız profiterol toplarını servis tabağına dizin. Üzerlerine bolca ılık çikolata sosu gezdirerek hemen servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

Bu alana reklam verebilirsiniz
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 39
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 01.08.2025