Saray Sarması Tarifi

Saray sarması, Türk mutfağında özellikle davet sofralarının ve özel günlerin vazgeçilmez tatlılarından biridir. Kakaolu bisküvi veya Hindistan cevizi serpilmiş zeminin üzerine hazırlanan yumuşacık muhallebi yayılır, soğutulduktan sonra rulo şeklinde sarılarak sunulur. Görselliği ve lezzetiyle misafirlerinizi etkileyecek bu tatlı, hafif yapısıyla özellikle sütlü tatlı sevenler için ideal bir tercihtir. Üzeri genellikle fındık, ceviz, Antep fıstığı veya çikolata rendesiyle süslenir.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
17 görüntüleme
29.09.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 20 dk
Pişirme 15 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Fırın tepsisine taban için Hindistan cevizi (veya bisküvi tozu) eşit şekilde serpin.

3

Muhallebi için süt, un ve şekeri tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

5

Ocaktan alınca içine tereyağı ve vanilini ekleyin, karıştırın.

7

Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün, spatula ile düzleyin.

9

Oda sıcaklığında 1 saat, ardından buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.

11

Dinlenen muhallebinin üzerine çırpılmış krem şantiyi sürün.

13

İstediğiniz büyüklükte kareler halinde kesin.

15

Her parçayı dikkatlice rulo şeklinde sarın.

17

Üzerini fındık, ceviz veya Antep fıstığı ile süsleyin.

19

Soğuk servis edin.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 17
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 29.09.2025