Simit Tarifi

Simit, Türk mutfağının en bilinen ve sevilen lezzetlerinden biridir. Sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi olan simit; çıtır çıtır dışı, yumuşak içi ve bol susamıyla kahvaltıların yıldızı olur. Çayla birlikte mükemmel bir uyum sağlar. Yapımı düşündüğünüzden daha kolaydır ve evde denendiğinde mis gibi fırın kokusuyla sofralarınıza ayrı bir keyif katar. İster peynir, zeytin ve domatesle kahvaltıda, ister gün içinde atıştırmalık olarak tüketilebilir.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
23 görüntüleme
29.09.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 20 dk
Pişirme 25 dk
Porsiyon 6 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Geniş bir kapta süt, su, şeker ve mayayı karıştırın.

3

Sıvı yağ ve unu ekleyin, tuzu da ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.

5

Üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.

7

Mayalanan hamurdan parçalar koparıp uzun şeritler yapın.

9

İki şeridi burarak halka şeklinde simit yapın.

11

Pekmezli su karışımına batırın, ardından susama bulayın.

13

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

15

Önceden ısıtılmış 200°C fırında 20-25 dakika pişirin.

17

Sıcak sıcak çayla servis edin.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 23
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 29.09.2025