Soğan Dolması Tarifi

Soğan dolması, Türk mutfağının yöresel ve lezzetli yemeklerinden biridir. Genellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde çok yapılır. Soğanların katmanlarının doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek hem görsel olarak şık hem de doyurucudur. İç harcı isteğe göre kıymalı veya zeytinyağlı yapılabilir. Baharatlı iç harcın soğanla birleşmesiyle ortaya çıkan lezzet, sofralarda farklı ve özel bir alternatif arayanlar için birebirdir. Yanında yoğurtla servis edildiğinde damakta unutulmaz bir tat bırakır.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
39 görüntüleme
29.09.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 25 dk
Pişirme 40 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Orta
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Soğanların uç kısmını kesin ve kabuklarını soyun.

3

Ortadan hafifçe yarık açıp kaynar suda 5 dakika haşlayın. Kat kat açılacak hale gelince süzün.

5

İç harcı için pirinci yıkayın, kıyma, yağ, salça, baharat ve suyu ekleyerek karıştırın.

7

Haşlanan soğan katmanlarını tek tek ayırın.

9

İç harçtan bir miktar alıp her soğan katına sararak dolma haline getirin.

11

Tencerenin tabanına birkaç soğan yaprağı serin, dolmaları üzerine dizin.

13

Sos için zeytinyağında salçayı kavurun, sıcak su ekleyin.

15

Sosu dolmaların üzerine dökün.

17

Kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.

19

Yoğurt eşliğinde sıcak servis edin.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 39
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 29.09.2025