Sufle Tarifi

Sufle Tarifi, dışı kek gibi katı, içi ise akışkan çikolata hazzıyla tam bir lezzet şöleni sunar. Yapımı sanılanın aksine oldukça kolay olan bu tarif, çikolata krizlerinizin en lezzetli çözümü olacak. Özel günlerde veya misafirlerinize unutulmaz bir final sunmak için idealdir.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
29 görüntüleme
01.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 15 dk
Pişirme 10 dk
Porsiyon 4 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Ön Hazırlık: Sufle kaplarınızı tereyağı ile iyice yağlayın ve üzerlerine kakao serpiştirip fazlasını silkeleyin. Fırını 200°C'ye (390°F) ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

3

Çikolatayı Eritme: Bir tencerede su kaynatın ve üzerine bir cam kase yerleştirin (benmari usulü). Kaseye tereyağını ve küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı ekleyip karıştırarak eritin. İyice eriyince ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.

5

Hamuru Hazırlama: Ayrı bir karıştırma kabında yumurtaları, yumurta sarısını, toz şekeri ve vanilyayı köpürene kadar çırpın.

7

Soğuyan çikolata ve tereyağı karışımını, yumurtalı karışıma yavaşça ekleyerek spatula veya mikserin düşük devriyle karıştırın.

9

Son olarak unu ve isteğe bağlı tuzu eleyerek karışıma ekleyin. Hamur homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.

11

Hazırladığınız sufle hamurunu, yağlayıp kakaoladığınız kaplara eşit bir şekilde paylaştırın. (Kapların ¾'ü dolacak şekilde.)

13

Pişirme: Önceden ısıtılmış 200°C fırında, sadece 8-10 dakika kadar pişirin. Suflelerin kenarları kabarıp kek kıvamına gelirken, ortası hafifçe sallandığında hala akışkan olmalıdır. Süre, fırınınızın performansına göre değişebilir, kontrollü olun.

15

Fırından çıkan sufleleri bekletmeden, sıcak servis yapın. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek veya yanında dondurmayla servis edebilirsiniz.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

Bu alana reklam verebilirsiniz
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 29
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 01.08.2025