Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana Çorbası Tarifi, Türk mutfağının en köklü ve besleyici lezzetlerinden biridir. Mayhoş tadı, doyurucu yapısı ve kolay hazırlanışıyla özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olur. Tereyağlı ve naneli sosuyla servis edildiğinde hem iştah açar hem de içinizi ısıtır.

0.0
0 beğeni
0 kayıt
27 görüntüleme
26.08.2025

Fotoğraflar

Tarif Bilgileri

Hazırlık 5 dk
Pişirme 20 dk
Porsiyon 6 kişi
Zorluk Kolay
SNR Admin
Tarif Yazarı

Malzemeler

Yapılışı

1

Islatma: Tencereye toz tarhanayı alın ve üzerine bir miktar soğuk su ekleyerek karıştırın. Topaklanmaması için tarhananın macun kıvamına gelmesini sağlayın. Kalan soğuk suyu ekleyip iyice karıştırın.

3

Pişirme: Tencereyi ocağa alın ve salça kullanacaksanız salçayı da ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak tarhanayı pişirmeye başlayın. Topaklanmaması için karıştırmayı hiç bırakmayın.

5

Çorba kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyin. Ocağın altını kısın ve kıvam alması için 5-10 dakika daha pişirin.

7

Sosunu Hazırlama: Ayrı bir tavaya tereyağını alın ve eritin. Naneyi ve pul biberi ekleyip hafifçe köpürene kadar kızdırın.

9

Servis: Pişen çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek sıcak servis yapın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yok

Bu tarif için ilk yorumu siz yazın!

tarif detay
tarif detay
Puan Dağılımı

0.0

0 değerlendirme
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
İstatistikler
Toplam Görüntüleme: 27
Beğeni Sayısı: 0
Kaydetme Sayısı: 0
Yorum Sayısı: 0
Eklenme Tarihi: 26.08.2025